FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Lednový Beroun: Bída s nouzí

logo

V neděli 18.1. čekala Vittorii v oblíbené berounské hale mužstva Merkuru B a VSŠK Pedf UK toho času pevně přikovaná ke dnu tabulky, honosící se ziskem pouhého jednoho respektive tří bodů. Borci z Jižního Města tak do obou utkání vstupovali jako papíroví favorité, tedy z pozice, která je pro ně dlouhodobě problematická. Jak to dopadlo? Čtěte dál.

Martin Kulma | 2/5/2015 3:40:04 PM | Zobrazeno: 2442x | Sekce: Report

Kromě kapitána Kolešky, který se v rámci aktivního skautingu vydal hledat potencionální posily do pralesa na Sumatře, chyběli ještě střelec Milt, toho času uvázán k plotně, benjamínek Tyč, jemuž rodiče dočasně zakázali florbal kvůli zhoršenému pololetnímu vysvědčení a také čerstvě zamilovaný poet Kubáč, který momentálně vydrží bez určitých intimností maximálně slabší hodinku, jeho účast byla tudíž vzhledem k délce zápasu – bohužel - technicky zcela nemožná. Na soupisce dále nebyl ani Dvořák, kterého vedení uvolnilo na půlroční hostování do švédské Upsally.

VST – Merkur Praha B
Hned v úvodním zápase dne vyzvala Vittoria béčko pražského Merkuru. Obě mužstva vstoupila do utkání vlažně, tempo odpovídalo brzké ranní době. Poprvé probudil oba podřimující diváky hvizd rozhodčího až v 6té minutě, a to když byl na hanbu poslán Adam Kubák. Bohužel narozdíl od diváků, aktéři zápasu v černomodrých dresech zůstali i nadále apatičtí s pocitem, že se nemůže nic stát a byli po zásluze potrestáni – 0:1 pro Merkur. Inkasovaný gól jakoby konečně vlil alespoň trochu pomyslného alkoholu do žil hráčů Vittorie. Hned po buly vyslal Novotný na zteč Kučeru, který se jako první průkopník odvážil předvést alespoň letmý pokus o běh a následná střela k tyči znamenala vyrovnání – 1 : 1. Když už se zdálo, že první třetina skončí smírně, dal se do nekompromisního pohybu vpřed lokomotivu připomínající hrající trenér Jirka. Většina hráčů soupeře ve strachu o zdraví, stihla uskočit na střídačku a zachránit si tak alespoň holý život, nicméně pouze za cenu gólu na 2:1, ke kterému byl před prázdnou branku vybídnut znova Kučera.

Sladký konec úvodní části znechutili hráči Merkuru hned po 16 sekundách části druhé, kdy hned po rozehrávce srovnali skóre na 2 : 2 a za další minutu dokonce strhli vedení zpět na svoji stranu - 2:3. Pokud někdo čekal, že tento zvrat posadí hráče Merkuru definitivně na koníčka, mýlil by se. Naopak to byla Vittoria, jež uzavřela soupeře v obranném pásmu a zatížila jeho konto hned třemi zásahy v řadě. Nejprve nadzvedla víko branky bomba z hole snipera Kubáka, následně jej v přesilovce napodobil neméně povedenou střelou opět Jirka a úspěšnou pětiminutovku uzavřel premiérovou letošní trefou a to zcela netradičně - bez jakéhokoli odrazu - Novotný – 5:3. V tuto chvíli na Berounem vysvitlo sluníčko, které jakoby podvědomě zahájilo siestu týmu v modročerných dresech. Merkur převzal otěže zápasu a proti lehkomyslně hrající Vittorii snížil na 5:4. Toto varování ovšem nestačilo. Přestože se hrálo v plném počtu, obraz hry navozoval spíše atmosféru přesilové hry v neprospěch VST. Právě v tuto chvíli zazněla z úst elitní týmové časoměřičky a zkušené florbalové prognostičky Hruškové jistá obava o možný nepříznivý zvrat utkání v průběhu závěrečného setu.

Třetí třetina začala bohužel stejně jako část předchozí, když v druhé minutě překonal rozmrzajícího Báťka, jež ve snaze předejít úpalu strávil většinu přestávky s hlavou zabořenou až po prsa v chladícím boxu – 5:5. Po vyrovnání oba týmy rezignovali na obranu a soustředili se především na útok. Šance střídala šanci, ani jedno z mužstev se o body dělit nechtělo. Po dlouhé sérii spálených šancí, když palubovka připomínala spíše florbalové krematorium a truchlící pozůstalí v dresech Vittorie se pomalu začali smiřovat s remízou, se zčistajasna objevil sám před Báťkem hráč Merkuru zapůjčený z A týmu a svým čtvrtým gólem v zápase tak přisoudil svým kolegům z béčka první výhru v sezóně.

Pozápasový komentář vícepředsedy klubu:
Sme kok*ti a neběháme no.

VST – VŠSK PedfUK
Do druhého utkání nastoupili hráči VST proti vysokoškolskému sportovnímu klubu pedagogické fakulty, jehož hráči do zápasu vstupovali skvěle naladěni, jelikož před necelými dvěma hodinami smázli Říčany 11 : 4. Psychickou deku, která padla na hráče z Jižního Města v závěru předchozího střetnutí se pokusil zvednout Jirka, který zakončil svůj únik po levé straně přesně -1 : 0 pro Vittorii. Bohužel, poměrně lehce nabyté vedení mělo jepičí život, když během následujících dvou minut dvakrát udeřili hráči VŠSK a jen díky pozornému Báťkovi se skóre nezměnilo ještě výrazněji. Ve chvíli, kdy se zdálo, že budou mít studenti UK zápas zcela pod kontrolou, vzepřel se osudu analytik Kubák, jehož tečovaná střela zapadla do levého horního rohu 2:2. První třetina tak skončila nerozhodně.

Pokud v první části stálo štěstí při Vittorii, v té druhé se paní štěstěna rozhodla ukázat svoji odvrácenou část (s velkým počtem nervových zakončení). Během 5 minut druhé třetiny nasázeli budoucí učitelé Vittorii tři branky v řadě a, dle vzoru Igora Hnízda, ji tak řádně klepli přes prsty. Odevzdaný tým z Jižního Města se pokusil vskřísit Chlupáč, když se prosadil dorážkou z malého brankoviště a upravil tak stav na 3:5.

Přestávkový apel pokladníka Novotného, zdali by se snad v týmu FbC Vittoria South Town nacházel někdo, kdo dokáže hrát florbal, ať ho prosím hraje a pokusí se vstřelit gól - vyzněl ve třetí třetině do ztracena a úroveň zápasu měla v tu chvíli ty nejnižší parametry. O florbal již se příliš nepokoušeli ani hráči VŠSK, kterým výsledek víceméně vyhovoval, navíc se jim podařilo navýšit vedení na 6:3. Zápasovky do ringu ještě nechtěl hodit předseda Modrý, vydávající se stále častěji na, pro něj tak typické, útočné výpady. Soupeř však pravděpodobně nepodcenil přípravu u videa a byl tak na jeho těžkotonážní zbraň hromadného ničení v podobě střely z druhé velice dobře připraven. Veškeré naděje na zvrat pak definitivně zhasly v 8. minutě, kdy v sobě zlý muž Chlupáč zřejmě objevil dosud hluboko ukrytou Matku Terezu a poprvé v kariéře vrátil balon soupeři tak, aby mu zjednodušil a urychlil rozehru. Toto velice sportovní gesto ovšem natolik vybočovalo z běžných vzorců jeho chování, že jej tímto zmatený sudí ocenil dvěma minutami za zdržování hry. Oslabení přečkala bránicí čtveřice sice bez úhony, dokonce se podařilo díky Jirkovi a úspěšné exekuci nájezdu snížit na 4:6, nicméně Chlupáč po svém návratu nezvládl emoce a pobyl na hřišti pouze 26 sekund, než putoval zpět na trestnou lavici za zákrok za brankou soupeře. Navzdory této skutečnosti se trenér Jirka rozhodl pro závěrečnou power play. Drtivý tlak se ovšem nekonal a jediným, kdo zaslouží za tuto část hry absolutorium byl poslední obránce Novotný, který na hranici brankoviště zneškodnil všechny nebezpečné pokusy pomocí náročných gymnastických cviků, roznožek, podřepů a pokleků, které již léta poctivě trénuje v pozápasové sprše.

Pozápasový komentář sekretáře klubu:
Klauni.

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES