FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Zasloužené body z Berouna

logo

Datum 13. 12. bylo florbalové datum nejen pro borce na MS ve Švédsku, ale i pro stejně dobré hráče z týmu FbC Vittoria South Town a patřilo florbalovým zápasům pražského přeboru a semifinále české reprezentace s týmem Finska. Jak to všechno dopadlo, čtěte dále.

Štěpán Bátěk | 12/15/2014 12:40:08 PM | Zobrazeno: 2551x | Sekce: Report

Nutno předem podotknout, že Vittorii se sobota vydařila lépe. Místo toho, aby si borci z Jižního Města užívali krásného podzimního dne, tak se přesunují do Berouna a za mocného povzbuzovaní přítomných fanoušků a hlavně fanynek, odehrávají dva dramatické zápasy.

V prvním zápase nastoupili Jihoměšští proti týmu TJ Jiskra Zruč nad Sázavou. Bek Ondřej Novotný o tomto zápase v minulosti prohlašoval, že bude bezproblémový, díky našim velice dobrým vztahům se Zručí. Bohužel opak se ukázal pravdou a o konečné vítězství se bojovalo doslova do posledních vteřin. Vittoria nastoupila do toho zápasu oslabená o svého elitního střelce Jana Kučeru, který se musel věnovat rodinným povinnostem na východě Moravy, a zároveň i o jeho vrchního nahrávače Honzu Milta, který v tu dobu vyvářel zahraničním hostům. Třetím, kdo do Berouna nepřijel, byl kapitán Koleška, který bojuje s prodejem stromků a alkoholismem při jejich hlídání. S potěšením ovšem poprvé nastoupili Martin Jirka, hrající trenér a brankář Štěpán Bátěk, který si pár dní předem uhnal úpal při jiné florbalové akci a nad jeho startem tak visel velký otazník.

První minuty zápasu naši borci standardně prospali, možná již mysleli na večeři nebo se viděli úplně někde jinde, každopádně již v páté minutě zápasu Vittoria po samostatném úniku prohrávala 0:1, což byl ovšem ještě příznivý výsledek, a to hlavně díky skvělým zákrokům gólmana Báťka. Za 46 sekund se skóre znovu měnilo, a to na 1:1 díky krásné samostatné akci Zdeňka Chlupáče, který musel převzít střelecké žezlo od nehrajícího Kučery. Vittoria znovu inkasovala na konci první třetiny po další hrubé chybě. Na tento gól ovšem znovu rychle reagoval Zdeněk Chlupáč, kterého ke skórování vybídnul předseda týmu Modrý. Do konce první třetiny se již skóre neměnilo. V první třetině byla Vittoria rozhodně horším týmem, ačkoliv měla jasně na to být tím, kdo tahá za delší konec provazu. V druhé třetině se na obrazu hry změnilo pramálo, a tak bohužel v časech 19:27 a 33:40 VST znovu inkasovala. 7 sekund po čtvrtém obdrženém gólu vzal ovšem tíhu na svá bedra David Wurst, který dočasně navlékl kapitánskou pásku po Koleškovi, a umístěnou střelou stanovil konečné skóre po druhé třetině na 3:4. Do třetí třetiny VST nastoupila v bojovné náladě výsledek ještě zvrátit. V čase 27:06 zkompletoval svůj hattrick Chlupáč a tím přispěl do „rozlučkové“ kasy nemalým finančním obnosem, proto přítomní fanoušci na tváři Chlupáče pozorovali spíše rozmrzelost než radost. O 4 minuty poté střílel znovu Chlupáč – do střely se ovšem perfektně vložil florbalový mág Modrý a skvělou tečí zcela změnil trajektorii letícího míčku a tím nedal nic netušícímu gólmanovi Zruče n. Sázavou absolutně žádnou šanci. Tím drama ovšem pouze začalo, v čase 34:33, tj. minutu a půl před koncem utkání byl proti Báťkovi nařízen samostatný nájezd, a to po faulu hrajícího trenéra. Bátěk ovšem nedal protihráči absolutně žádnou šanci a tím rozjásal zaplněné tribuny. Následující oslabení Vittoria horko těžko ustála, ale o to byla větší radost na konci zápasu, který skončil vítězně.

FbC Vittoria South Town – TJ Jiskra Zruč nad Sázavou 5:4
Branky VST: 6. Chlupáč (bez asistence), 12. Chlupáč (Modrý), 24. Wurst (Jirka), 28. Chlupáč (Novotný), 32. Modrý (Chlupáč)
Vyloučení: Jirka (blokování hokejky)

Do druhého utkání Vittoria nastupovala proti týmu MatFyzu - VŠSK MFF Praha, za který hraje i bývalý hráč a kapitán VST, Jakub Marčiny. Bohužel i do toho zápasu nastoupila Vittoria jako opařená čajem a již ve třetí minutě MatFyz vedl 2:0. Začátek první třetiny nasvědčoval hladkému průběhu ze strany soupeře, ovšem ještě na konci třetí minuty po nádherném pasu od Martina Jirky skóroval Chlupáč. Další úpravu skóre zařídil tvrdou střelou Jakub Dvořák, který protrhl střeleckou smůlu v tu pravou chvíli. První třetina tak skončila 2:2. Na začátku druhé třetiny se skóre měnilo znovu jako na houpačce, nejdříve směrem pro MatFyz – 3:2. Další zkorigování skóre zařídil krásnou střelou opět Jakub Dvořák, který se s námi bohužel kvůli opíjecímu programu v zahraničí na zbytek sezóny loučí. Přítomné fanynky a jeden fanoušek nedokázali skrývat dojetí a tak i nějaká ta slza ukápla. Dvořák si tak nemohl přát lepší loučení. Skóre 3:3 ovšem dlouho nevydrželo a již za dalších 24 vteřin vedl znovu MatFyz, konkrétním střelcem byl již zmiňovaný Jakub Marčiny, který studoval zákroky Báťka již během prvního zápasu VST. Proto místo toho, aby skóroval florbalkou, rozhodl se zakončit kopnutím míče do odkryté branky. Ačkoliv modročerná lavička divoce gestikulovala a radila rozhodčím, že gól nemůže v žádném případě platit, tak byl tento gól i přes mohutné protesty uznán a skóre se tak znovu měnilo. V půlce druhé třetiny byl nevybíravým způsobem faulouván Modrý, které přelétl přes mantinel a zůstal za ním pouze ležet, přivolaná vnadná zdravotnice se u Modrého zdržela velice dlouhou dobu, během které dávala Modrého dohromady. Nevíme, co vše se za mantinelem událo, víme jen to, že po ošetření Modrý získal druhý dech a byl na hřišti úplně všude. Přesilovku bohužel Vittoria nevyužila. Na začátku třetí třetiny bylo proti MatFyzu za faul ve vyložené šanci nařízeno trestné střílení. Jeho exekuce se chopil Martin Jirka, který nedal ubohému gólmanovi žádnou šanci a perfektně umístěnou střelou do odkrytého rohu znovu srovnal. Vittoria ovšem zanedlouho poté opět inkasovala a znovu měla před sebou jednogólové manko, které se jí nedařilo srovnat. Na posledních 50 vteřin zápasu byl odvolán gólman Bátěk a Vittoria mohla zahájit mohutný tlak. V čase 35:58 byla rozehrána poslední standardní situace, při které Jirka přiklepnul Kubákovi a ten se výstavní střelou v čase 35:59 do vinglu nemýlil a upravil tak konečné skóre na 5:5. Lavička propukla v obrovskou radost, kterou musel mírnit i rozhodčí. Vittoria si tak z Berouna odváží důležité 4 body a posouvá se na 7. místo tabulky.

VŠSK MFF Praha – FbC Vittoria South Town 5:5
Branky VST: 3. Chlupáč (Jirka), 5. Dvořák (Kubáč), 14. Dvořák (Kubáč), 25. Jirka (z trestného střílení), 36. Kubák (Jirka)

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES