FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Pachtění po mlhavé D1 body nepřineslo

logo

2. listopadu vyběhli borci z Jižního města vstříc netradiční parketové podlahové krytině v městské hale ve Zruči nad Sázavou, kde je mj. možné se oddat v úředně stanovenou dobu každou lichou sobotu v měsíci. Borci VST měli v této hale nastoupit poprvé v historii klubu a změřit své síly s nedalekou Kutnou Horou B a „starými známými“ ze Sokola Bubeneč. Dokázali neohrožení rekové hájící modročerný dres navázat na brilantní výkon z turnaje v Berouně?

Daniel Koleška | 11/30/2014 11:52:54 AM | Zobrazeno: 2267x | Sekce: Report

Do úvodního utkání celého hracího dne nastoupila Vittoria bez tradičního obranného pilíře Novotného, který dal přednost volejbalovým povinnostem. Do obrany se tak na jeho místo posunul Modrý. Toho stejně jako většinu týmu poněkud překvapily parkety pokrývající místní podlahu a hned ve druhé minutě tak po zkažené přihrávce nabídl soupeři ujmout se vedení. Ten toho bez ostychu využil a po proměněném nájezdu v čase 3:27 zvýšil už na 2:0. Vittoria má však naštěstí nově nalezeného střelce Kučeru, který si v polovině páté minuty vzal na půlce odražený míček a nechytatelnou dělovkou prostřelil kutnohorského gólmana. Za další 3 minuty srovnal po přihrávce výše zmíněného kanonýra Milt. Po další chybě v obraně však Vittoria na konci první třetiny znovu prohrávala. Nic na tom nezměnil ani nájezd odpískaný po faulu na Chlupáče v samostatném úniku. Exekutor Kučera se s míčkem naneštěstí nepatrně vrátil a rozhodčí jeho snažení ukončil hvizdem. Během druhé třetiny se na obrazu hry příliš nezměnilo, stejně tak ani na skóre. A to přesto, že rozhodčí neuznali Chlupáčův gól po chybně odpískané výhodě. Potvrzení svého triumfu přidali kutnohorští na začátku 3. třetiny a borcům VST se již na tento vývoj nepodařilo nijak reagovat. Frustraci z bídného výkonu podtrhl půl minuty před koncem utkání Chlupáč, který neudržel nervy na uzdě a rozhodl se obohatit pokladnu týmového výběrčího Bátěka vyloučením za nesportovní chování.

FbC Vittoria South Town – FbC Kutná Hora B 2:4
Branky VST: 5. Kučera, 8. Milt (Kučera)

VST opakovala ospalý začátek utkání a v čase 3:11 už opět prohrávala o 2 branky. Ve 4. minutě snižoval opět produktivní Kučera, avšak malátné nohy jeho spoluhráčů to evidentně neprobralo. Proti postarším soupeřům, kterých bylo ke všemu o 2 méně a s postupujícím časem jich na střídačce v důsledku zranění ubývalo, vypadali modročerní jako žáčci. Co chybělo na fyzické kondici a technice, doháněli důrazem. Bohužel tím velmi popudili rozhodčí již v prvním utkání a ti nenechali klání zvrhnout v nekontrolovanou řež. Stalo se tak, že na konci druhé třetiny již za stavu 4:1 neudržel nervy kapitán Koleška a srazil k zemi dorážejícího útočníka. Rozhodčí to ocenili dvouminutovým trestem za vrážení. Na začátku třetí třetiny poslal stejný hříšník své spoluhráče opět do čtyřech, tentokrát za podražení. Toho už soupeř dokázal využít a zvýšil na 5:1. Naposledy prostřelil brankáře Bátěka necelé 2 minuty před koncem a upravil tak stav utkání na konečných 6:1.

FbK Sokol Bubeneč – FbC Vittoria South Town 6:1
Branky VST: 16. Kučera

Mdlým a jakoby ospalým výkonem nabili hráči Vittorie svým kritikům, kteří spekulují o jejich chabých postupových šancích. Vedení klubu slíbilo bezprostředně po zápase zlepšení tréninkových dávek a nezbývá tedy než doufat, že upravené tréninky přinesou zlepšení na příštím turnaji 17. 11. opět ve Zruči.

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES