FBC Vittoria South Town - florbalový klub

Králuv Dvůr: Hlavou zeď neprorazíš

logo

Dne 28. 10. měli Jihoměšťané na programu turnaj v Králově Dvoře. S týmy Floorball Club Falcon B a Lisboa 99 chtěli potvrdit svou pozici lídra tabulky a podle předsedy klubu Modrého si odvézt alespoň 4 body. Jak se jim dařilo, se dozvíte v následující reportáži.

Daniel Koleška | 11/14/2012 1:25:08 PM | Zobrazeno: 2061x | Sekce: Report

Floorball Club Falcon B – FBC Vittoria South Town
V tomto utkání se měly poprvé představit některé nové akvizice Jihoměšťanů. Již na minulém turnaji mohli fanoušci obdivovat čarování s míčkem striktně ofenzivně laděného křídla Martina Kulmy, který se ihned ujal své role a dvěma góly ve druhém zápase přispěl k zisku 6ti bodů. V Králově Dvoře se v týmu zabydlela nová hvězda mezi třemi tyčemi – brankář Tomáš Udatný a na centru motal hlavy soupeřům Vilém Kubáč.

Utkání ovšem pro naše borce nezačalo úplně šťastně – hned ve 4. minutě prostřelil Udatného Hlaváček a „domácí“ tak šli do vedení 1:0. Vyrovnání na sebe však nenechalo dlouho čekat a po Chlupáčově přihrávce se prosadil Kubáč. Zbytek třetiny se dohrával v hodně bojovném duchu, ale další góly již nepadly. Velkou zásluhu na straně „hostů“ na tom měl gólman Udatný.

Do druhé části nastoupili Jihoměšťané odhodláni zlomit tlak soupeře, který velmi dotěrně napadal už v útočném pásmu, což našim obráncům působilo nemalé potíže. V důsledku toho „hosté“ přitvrdili, což hráči Falcon nesli celkem nelibě. Obzvláště „zlý muž“ FBC Michal Pokorný posílal soupeře za hrazení jako na běžícím pásu. Několik vyhrocených situací vyústilo ve vyloučení hráče „domácích“ za nesportovní chování. Příčinou bylo několik ostřejších výrazů při strkanici s levým křídlem Pavlů. „Hosté“ ale výhodu nedokázali využít. V 9. minutě 2. třetiny soupeř opět odskočil o gól. Napětí eskalovalo, bojovalo se velmi tvrdě. V poslední minutě 2. části se podařilo srovnat Chlupáčovi po jeho tradičním obkroužení branky. Asistenci si připsal Koleška, který chvíli předtím vyběhl z trestné lavice, po přihrávce a souboji se soupeřem komicky upadl a díky záhadnému odrazu míčku od některé z padajících částí jeho těla se mu podařilo „nahrát“ na gól.

Třetí část se nesla v podobně urputném duchu jako druhá, a bojovalo se zejména ve středu hřiště. Když už to vypadalo, že utkání spěje k remíze, podařilo se Falconům vsítit branku necelých 5 minut před koncem utkání. Ač se Jihoměšťané ještě snažili, seč jim síly stačily, na vyrovnání už nedosáhli. Napjatý konec s několika závary před brankářem Falconů ozdobila kratší výměna názorů Kubáče a jednoho z hráčů soupeře na vzájemnou inteligenci, za což si šli oba odpykat dvouminutový trest za nesportovní chování. Utkání tedy skončilo prohrou FBC o gól a nyní již bylo jasno, že vysněné 4 body hrajícího předsedy Modrého zde hoši z Jižního Města neuhrají.

FBC Vittoria South Town – Lisboa 99
Druhé utkání bylo na pořadu dne již po necelé hodině a půl. Soupeř začal opět velmi aktivně a než se stačila obrana FBC rozkoukat, v 8. minutě už světelná tabule ukazovala nepříznivý stav 0:2. V tomto případě však „domácí“ South Town opět nesložil zbraně a po bravurní technické střele Kulmy mezi betony brankáře a nemenší parádě Pavlů byl stav opět srovnán.

Po 46ti vteřinách druhé části se po Wurstově přihrávce prosadil opět Kulma a „domácí“ se tak poprvé na tomto turnaji dostali do vedení. Bohužel trvalo přesně pouhou minutu. A za necelých 20 vteřin již Jihoměšťané po zaváhání v obraně opět prohrávali. Naději dokázal vrátit v čase 4:22 David Wurst po využití přesilové hry. Stav byl tedy 4:4 a zápas sliboval velmi zajímavý závěr. Ten trošku zkalilo zranění Kulmy, který se rozhodl otestovat pevnost základů divácké tribuny, a po nevídaném sprintu a zákroku soupeře letem přes mantinel napadl hlavou beton, který však tento souboj vyhrál. Po ošetření tak Kulmovi po právě prodělaném otřesu mozku nezbylo, než odevzdat svou daň porcelánovému zařízení haly a do utkání už nastoupil jen na pár okamžiků. Mezitím využil Chlupáč vyloučení soupeře a FBC šlo opět do vedení. Závěr byl opět velmi nervózní a hráči Lisboa byli dvakrát vyloučeni za nesportovní chování. Této nevýhody však dokázali využít a necelé 2 minuty před koncem střelou schovanou za obránci srovnali stav utkání na 5:5. Úplný konec klání zvedal diváky ze židlí, ale změnu skóre už nepřinesl. Jihoměšťané si tak odvezli bod.

Světlými body turnaje bylo prosazení se nových posil, obzvláště brankář Udatný ukázal, že se 7. ligy nebojí a hodlá se o místo jedničky poprat. Příliš se nedařilo obraně, která měla velké problémy s urputným napadáním soupeřových útočníků. Do příštích utkání je tedy co zlepšovat.

Za celý tým bych rád poděkoval bývalým hráčům VST: Jakubu Marčinymu a Vojtěchu Kašparovi za velkou pomoc při pořádání turnaje. Taktéž dámy Chlupáčová, Kolešková a Pavlů se postaraly o hladký průběh a kromě své krásy diváky oslnily i svou bravurně zvládnutou prací s časomírou.


2. turnaj, Králův Dvůr, 28.10.2012, 8:30h



Floorball Club Falcon B - FBC Vittoria South Town 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky: 8. Kubáč (Chlupáč), 24. Chlupáč (Koleška)
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2
Vyloučení: 2-3
Využití vyloučení: 0-0
Sestava: Udatný - Novotný, Koleška, Modrý - Chlupáč, Kulma, Pavlů, Kubáč, Pokorný, Wurst
Hráč zápasu:



2. turnaj, Králův Dvůr, 28.10.2012, 10:50h



FBC Vittoria South Town - Lisboa 99 5:5 (2:2, 2:2, 1:1)
Branky: 10. Kulma (Pokorný), 11. Pavlů (Koleška), 13. Kulma (Wurst), 17. Wurst (Chlupáč) PP, 32. Chlupáč (Novotný) PP
Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:4, 5:4, 5:5
Vyloučení: 0-5
Využití vyloučení: 2-0
Sestava: Udatný - Novotný, Koleška, Modrý - Chlupáč, Kulma, Pavlů, Kubáč, Pokorný, Wurst

Komentáře k článku

Přidejte svůj komentář k článku

Jméno:
Příspěvek:
Kontrolní pole - doplň "Vitto _ ia South Town". Tzn. doplň malé er.

Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Partneři klubu:

Náš partner COMES